Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli, Dýně & spol. – 06:00 (29.2.20)


Dobroty ze zimní zeleniny potěší chuťové buňky, zahřejí nás a podpoří naše zdraví. Třetí série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas a Žánr: zábavný/ soutěžní pořad; N. Císařovská.|HDTV|Zvukový popis|Pikantní zeleninové karbanátky a zimní lečo coby příloha jsou recepty stejně jednoduché, jako rychlé. Jak skladovat dýně, abychom z nich mohli vařit po celý rok až do příští sklizně? Podíváme se do dýňového království na Vysočině, kde budeme obdivovat barevnou přehlídku všech možných odrůd. Řekneme si, na co se která z nich hodí, a ukážeme si jednoduchý trik, jak dýně uchovat co nejdéle tak, jak to dělaly naše babičky. Zavítáme k pěstitelům, kterým rostou na záhonech brukve celou zimu, a dozvíme se, jak je v zimě využít v kuchyni. A dostaneme pár zajímavých tipů, jak si podomácku vyrobit zeleninové lahůdky, které obohatí naši spíž o další skvělé chutě.
Více o pořadu na Kritiky.cz
|