Kluci v akci – Tradiční domácí japonská jídla. Připravil M. Froyda. – 04:50 (26.3.20)


Žánr: aktivity pro Volný čas; HDTV|Japonsko a Česká republika se těší dlouhodobě velice vřelým vzájemným vztahům. V lednu roku 1920 byly navázány diplomatické vztahy mezi Japonskem a Československem, a pokud tedy započítáme i období Československa, připadá na letošní rok 100. výročí česko-japonského přátelství a spolupráce. Kdo by si před 100 lety pomyslel, že v České republice bude jednou tak populární suši, které obsahuje syrové rybí maso? Dnes se obliba japonské kuchyně v Česku zdaleka neomezuje jen na suši. Stále více příznivců si získává také rámen, kuřecí terijaki a mnoho dalších skvostů japonské kuchyně. Přímo na půdě rezidence japonského velvyslance uvaříme tradiční a oblíbené japonské pokrmy - čan čan jaki s dušeným lososem a spoustou zeleniny, polévku tondžiru s vepřovým masem a zeleninou a toriniku no umani, vařené kuřecí maso se zeleninou. Vařit budou kuchař japonského velvyslance Tacuja Širajanagi a český šéfkuchař a specialista na japonskou kuchyni Marek Hora.
Více o pořadu na Kritiky.cz
|