Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli, Kvašení – 18:25 (24.2.19)


Marinovaný úhoř, nakládaná zelenina a houby, domácí jablečný ocet. Naše babičky dobře věděly, co je dobré a zdraví prospěšné. Druhá série magazínu o dovednostech Žánr: zábavný/ soutěžní pořad; našich předků. Režie V. Karas a N. Císařovská.|HDTV|Zvukový popis|Nová epizoda druhé série Babiček přinese řadu užitečných receptů do kuchyně, do domácnosti a hlavně pro zdraví. Jak si za pár korun vyrobit vlastní lahodnou domácí kyšku? Sváteční lahůdkou na stole našich babiček byl marinovaný úhoř s kapary a citronem. Prozradíme tajný houbařský recept na mléčně kvašené houby. Ukážeme si, jak se dělá domácí jablečný ocet, který prospěje našemu zdraví. Rychlokvašenou zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C si můžeme připravovat po celý rok. Obyčejný levný ocet využijeme v domácnosti jako desinfekční úklidový prostředek. A přineseme i tip, jak srazit vysokou teplotu octovými ponožkami.
Více o pořadu na Kritiky.cz