Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli, Vepř – 18:25 (26.5.19)

Poctivý řízek z přeštického vepřového, pečený v troubě tak, jak jej připravovaly naše babičky. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas a Žánr: zábavný/ soutěžní pořad; N. Císařovská.|HDTV|Zvukový popis|Naši moderátoři se vypraví na pastviny, kde se vesele prohánějí přeštická černostrakatá prasátka. Tomuto původnímu českému plemeni svědčí celoroční pobyt venku. Uvidíme, čím farmář prasátka krmí, co pašíci potřebují ke spokojenosti, a jak je jejich chov propojen s fungováním celé farmy. Ochutnáme hned dva recepty z přeštického vepřového - řízek pečený v troubě a pečený bůček s cibulovým zelím a škvarkovými plackami. A představíme i další plemeno vepře - landrace.
Více o pořadu na Kritiky.cz