Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli, Zvěřina – 06:00 (23.2.19)

Paštiky s brusinkami a daňčí se šípkovou omáčkou, aneb zvěřinové lahůdky a tipy inspirované lesem podle našich babiček. Druhá série magazínu o dovednostech našich Žánr: zábavný/ soutěžní pořad; předků. Režie V. Karasa a J. Berka.|HDTV|Zvukový popis|Zasněžený les připomíná zimní pohádku, ale našim předkům, stejně jako dnešním myslivcům, přinášel stejnou povinnost - postarat se o zvěř a zajistit jí dostatek potravy. Co se dává zvěři do krmelce a čím bychom například divoké kachny a labutě naopak krmit neměli? Zimní období bylo také odjakživa časem, kdy se na jídelníčku našich dědečků a babiček pravidelně objevovala zvěřina. Za klasickými recepty se vypravíme na Konopiště, kde se zvěřinové dobroty připravují na mnoho způsobů už od dob starého mocnářství. Domácí lékař poradí, jak při nachlazení využít léčivé látky ze smrkových větviček. A přineseme i zajímavý a jednoduchý kuchyňský tip pro domácí přípravu masa - ostružinovou sůl.
Více o pořadu na Kritiky.cz